9 Mayıs 2015 Cumartesi

Tesadüfe bak. Milli Savunma, Zorunlu askerlik kalkabilir, Barzani, çok mutluyuz.

İşe bakın, bizde askerlik tamamen bitirilirken, sürekli savaş verdiklerimiz bırakın silahsızlanma düşüncesini, sürekli silahlanıyorlar.

Buna bir garabet, çelişki gören yok mu?

Elbet siyaseti eş başkanlık üzerine kurulmuş olanlara sormuyorum, bu topraklar üzerinde yaşamayı amaç edinmiş halka soruyorum.

Anımsarsanız daha evvel de paralı askerlik getirmek istemişlerdi.

O dönemde TV'lerde yapılan bir tartışmada konuşan emekli bir Albay durumu güzel ifade etmişti.

 Profesyonel ordudan, maaşlı askerden kahramanlık bekleyemezsiniz.


O videonun altında şu notu düşmüştüm.

İlk başta konuşan emekli bir Albay.

TSK neden zor durumlara düşüyor anlıyor musunuz?

Hemen sonrasında konuşan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Araştırmacısı Dr. Nihat Ali Özcan'ın söylediklerini mutlaka dinleyiniz.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Araştırmacısı Dr. Nihat Ali Özcan

Ülkelerin milli geliri 10 bin doları aşınca güvenlik işleri biraz tartışmalı hale geliyor.

Refah düzeyi artan toplum savaşmak istemiyor.

40 bin doları geçti mi acaba bu işi bir şirkete yaptırabilir miyim diye araştırmaya giriyor.

Yeni bir Sinan Çetin senaryosu mu? PKK'yı Satın Alırsın biter.

  Sinan Efendi yine bir film peşinde ama senaryo yazarı kim belirsiz.

Türkler zorunlu askerlik yapmaz.

Çünkü “Her Türk Asker doğar.”

Bu hoş bir söylem mi?

Yaşadığımız coğrafyaya bakarsanız bir de diğer gelişmiş ülkelerin konumları, onlar üzerinde yapılan pazarlıkların olup olmadığı ya da onların hangi ülkeler üzerinde pazarlık yaptıklarını anlamaya çalışırsanız neden Her Türk'ün Asker doğmaya zorunlu olduğunu anlarsınız.

Sanki alın yazgısıymış gibi.



Bunu dışarıdan beslenen beyinlerin anlamasını beklemiyorum ama bir de konuşurken “Ben bu Milleti tanıyor muyum da konuşuyorum” diye kendine sorman gerekirdi.

Satın alınmayı öğrenirseniz işte böyle hatalı sözler sarf edersiniz.

Peki, seni kim satın aldı ki bunları söyleyebiliyorsun?

Teröristle pazarlık yapan kaç devlet, kaç hükümet gördün ki bize satın al diyorsun?

Yoksa bilmediğimiz bir yerlerde bu pazarlık yapılıyor da sen bunu bilerek mi söylüyorsun?

Soru:

Sen kaç parasın?

Satın almak fikrini verdiğine göre satılık bir de fiyatının olduğunu ima etmiş olmadın mı?

Soros’un söylediği “Türkiye'nin en iyi ihraç ürünü askeridir” yani askerinin kanıdır söylemini kıt aklınla evirip, çevirip bize bu şekilde mi pazarlıyorsun?

Bu pazarlama tekniğini Başbakanlık Psikolojik Harekât Merkezi ile birlikte mi planladınız, bu planda senin yerin kaç paralık? 

A. Dursun


PARALI ASKERLİK, PROFESYONEL ORDU... hangi amaca hizmet edecek?

Profesyonel ordudan, maaşlı askerden kahramanlık bekleyemezsiniz.



‘PKK’yı satın alırsın’

Çetin, yeni sistem için bir de formül önerdi: “Askere giden 4 milyar maaş alır. Nereden alır parayı, askere gitmeyenden. Bu kadar basit. Bunun için ekonomiye de ihtiyaç yok. Hiç askerlik yapmamak için 1 milyon dolar ödemeye hazır bir sürü insan var benim tanıdığım... 10 gün askerlik 500 bin dolar, 20 günlük 200 bin dolar, 1 aylık 100 bin dolar, 2 aylık 10 bin dolar falan diye gider liste... Biz hesapladık, 33 milyar dolar yapıyor. Git PKK’yı satın al, konu kapandı!”


‘Seviyor gibi yapıyoruz’
Sinan Çetin, zorunlu askerlik hizmetinin istenen sonucu veremeyeceğini de ileri sürdü. Çetin, şöyle konuştu: “Ben askere gittim, elime bir gün silah almadım. Ama sen tutup mecburiyet koyuyorsun, ‘Gitmezsen yanarsın’ diyorsun.

Ne yapsın Türk halkı da, seviyor gibi yapıyor.
PKK’yı niye yenemiyoruz, biliyor musunuz? Çünkü orada istekli bir ordu var. Gençler bu savaşlarda kırılıyor, bunu kahramanlık edebiyatıyla, şehit edebiyatıyla, ‘gazi oldu, madalya aldı’ diyerek veriyorsun. Bu yalan bitsin artık. Dünyanın her yerinde profesyonel askerlik var, bizde ise zorunlu...

Zorunlu askerlik mi olur?”

***


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz açıkladı! Zorunlu askerlik kalkabilir



Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz sözleşmeli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, "Nüfus artış hızı belli bir orana gelmezse, sözleşmeli askerliği düşünmek zorunda kalırsınız" dedi.

09 Mayıs 2015


Milli Savunma Bakanı Yılmaz Sivas'ta Türkiye Yol-İş Sendikası'nı ziyaret etti. Yılmaz'ın gündeminde sözleşmeli askerlik vardı.




Bakan Yılmaz, zorunlu askerliğin kalkabileceği sinyalini verdi.

Bakan Yılmaz Türkiye için böyle bir şey istemediklerini söyledi.

***



Mesut Barzani: ABD peşmergeye silah yardımı güvencesi verdi, çok mutluyuz

Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ABD yönetiminden silah yardımı konusunda güvence aldıklarını açıkladı. ABD yönetimiyle görüşmesi sonrası CFR’de konuşan Barzani, "Ayn El Arap’ta Türkiye ve ABD'nin işbirliği olmasaydı kazanmamız mümkün değildi" dedi.

09 Mayıs 2015

Washignton'da kritik temaslarda bulunan Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Amerikalı yetkililerden silah yardımı konusunda güvence aldıklarını açıkladı.

Barzani, ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesi sonrası Dış İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşunda konuştu.

Peşmergeye silah temini konusunda güvence aldıklarını söyleyen Barzani, "Bundan mutluluk duyduk. Ülkemize kendimizden emin ve umutla dönüyoruz" dedi.

Barzani, Ayn el Arap’ta ABD ve Türkiye ile işbirliği yaptıklarını da açıkladı. Türkiye’nin başlangıçta IŞİD’e karşı mücadelede bazı çekincelerinin olduğunu ancak şimdi bunların azaldığını söyledi. Ayn el Arap’taki savaş için "Türkiye ve ABD’nin işbirliği olmasaydı bu mümkün değildi" ifadesini kullandı.

Barzani, Washington’daki temaslarında, bağımsız devlet talebinde bulunmuş, ramazan sonrası yapılacak Musul operasyonu için görüşmeler yapmıştı. Barzani’nin Kerkük’ü de resmi olarak sınırları içerisine almaya çalıştığı biliniyor.  ulusalkanal


Batı'nın 7 Haziran sonrası Türkiye projesi!
“Kürt devleti kurulacak, PKK’ya otonom verilecek, Türkiye’nin sınırı yeniden çizilecek!”. Bu görüşler, Batı’nın politikalarını belirleyen Londra merkezli Chatham House düşünce kuruluşunun Türkiye projesinde yer aldı. Aydınlık gazetesi, Chatham House’da hazırlanan çalışmalara ve Türkiye üzerine yapılan planlara ulaştı. Planda HDP’ye oldukça önemli görevler düşüyor.


04 Mayıs 2015
Batı, 7 Haziran seçimleri sonrası için hazırlıklarını artırdı. ABD ve İngiltere’nin politikalarının belirlenmesinde önemli rolü olan Chatham House’da Türkiye için hazırlanan yeni projeler ortaya çıktı.

Aydınlık gazetesi, Chatham House’un Türkiye projesine ulaştı. Projede AKP ile PKK işbirliğine büyük önem veriliyor. Dolmabahçe’de yapılan ortak açıklama ile Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli bir koz verdiği belirtiliyor.

Kürt devletinin kurulması ve İran’ın durdurulması konusu da Chatham House’da yapılan toplantının gündeminde konuşuldu. Toplantıda, PKK’ya otonom verilmesinin kaçınılmaz olduğu, Türkiye’nin buna mecbur olduğu belirtildi. Batı’nın geri adım atmasının da olanaksız olduğu ifade edilen toplantıda, Türkiye’nin sınırlarının yeniden çizilmesi gerektiği vurgulandı.

Düşünce kuruluşunda yer alan uzmanlara göre, HDP’nin barajı geçmesi hayati önemde. Medyanın da HDP’yi öne çıkarması tavsiye ediliyor.

Toplantıda TSK’nın hazırlanan plana tepkisinin de masaya yatırıldığı öğrenildi. Konuşmalarda, Türkiye’de Ordu ve bazı Kemalist unsurların pusuda beklediği, her an yaşananlara müdahale edebileceği, bu nedenle de TSK’nın önünün kesilmesinin önemli olduğu vurgusu yapıldı. ulusalkanal


Kim şehit, kim Niyazi?

Paralı asker! Rahat rahat ölebilirsin!

Atatürk'ün Ordusu Terhis Ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder